Skip to content
Skate park polijsten

Renovatie skatebaan en uitbreiding bestaande delen

Waarom zijn skateboard banen onderhevig aan onderhoud?

Skateboard banen en verharde Pump Track banen zijn onderhevig aan slijtage. Weersinvloeden zoals regen, wind, maar ook bladeren van bomen maken de toplaag van het beton door de jaren heen ruwer en kwetsbaarder. Doordat de skate – en Pump Track banen ruwer worden treedt er een serieuzer valgevaar op voor zowel de professionele – als wel de amateuristische skater.

Met onze jarenlange expertise op het gebied van storten, schuren, polijsten en impregneren van allerlei betonelementen en betonvloeren, renoveren wij binnen enkele weken een skateboard of verharde BMX baan. Door onze beproefde polijst – en impregneer methode, is na het renoveren van een skatepark of BMX baan, het beton vele malen sterker en gladder zodat er minder weerstand optreedt tijdens het skaten of fietsen.  Na onze beproefde polijst – en impregneer methode is een skatepark of een pump track baan veel duurzamer in het onderhoud. Renoveren en onderhouden doen wij volgens de veiligheidseisen die gesteld worden in de NEN-EN 14974 norm speciaal voor skateboard en BMX banen.

Luisteren naar de skater brengt de baan tot een hoger niveau

Skatepark renovatie

Allereerst beschrijven we de werkwijze, het resultaat en de andere voordelen die een renovatie van een skatepark of Pump Track baan met zich meebrengt.

De werkwijze

Het voortraject, gaan we in samenspraak met de opdrachtgever de bestaande of nieuwe baan inventariseren. Zijn er beton reparaties nodig? Moet er spuitbeton worden aangebracht? Is er ruimte voor meer speelelementen of speciale beplanting? Planning en budgettering komen uiteraard ook ter sprake tijdens het voortraject. De laatste jaren wordt er vaak een derde partij toegevoegd in het voortraject, namelijk de eindgebruiker. De skater, BMX-er of stepper wordt vaak om een mening of advies gevraagd. We werken volgens de NEN 14974:2019 normering. Hierin zijn veiligheidseisen meegenomen waardoor niet altijd aan de vraag kan worden voldaan.

Als er opdracht is gegeven gaan we doorgaans binnen een paar weken beginnen met de werkzaamheden. Het skatepark of de Pump Track baan wordt dan getransformeerd naar een bouwplaats en is dan voor een korte periode niet meer openbaar voor gebruik. Binnen enkele weken ondergaat de skateboard baan een totale metamorfose. Reparaties, het inslijpen van dilataties, het aanstorten van spuitbeton, het plaatsen van nieuwe elementen, polijsten en impregneren van de ruwe, beschadigde toplaag. Alle facetten worden achter elkaar behandeld. Als laatste wordt alles getoetst volgens de NEN 14974:2019 norm en de NEN norm 7909:2015.

Het resultaat

Na enkele weken leveren wij het vernieuwde skatepark terug aan de opdrachtgever. Het speciaal afgewerkte beton, de nieuwe speelelementen, maar ook de kleine veranderingen zoals een extra stukje plateau zijn nu weer klaar en geven een gegarandeerd jarenlang speelplezier voor de jeugd.

Welke voordelen komen er kijken bij het renoveren van een skateboard baan

Enkele voordelen op rij:

  • Door onze speciale polijst methode is het beton gladder en harder dan verouderde banen. Valgevaar door een stroeve baan is geweken.
  • Kleine aanpassingen, zoals het aanbrengen van een speelelement, een plateau van spuitbeton of het repareren van beton, worden allemaal vakkundig verwerkt.
  • Renoveren is een goedkopere oplossing dan een nieuw aan te leggen skatepark.
  • Jaarlijks worden de gerenoveerde skateboard en Pump Track banen gekeurd volgens de geldende eisen. Hierdoor is er geen achterstallig duur onderhoud.

Zitten er nog nadelen aan het renoveren van een skatepark?

Sporten, buiten zijn met vrienden, bewegen en veel plezier hebben op zo’n mooie skateboard baan. Daar kunnen toch geen nadelen aan zitten? Nee, dit klopt volledig. Toch kunnen we één nadeel bedenken, namelijk:

  • Alle mooie tekeningen, graffitis en andere kunstzinnige uitspattingen, aanwezig op de bestaande skateboard baan zijn na de de renovatie grotendeels verdwenen.
Te Ruwe Skateboard Baan
Gepolijst Beton Skateboard Baan
Gepolijst Beton Skatepark
Skate Park Polijsten

Renoveren van een skatepark. Welke expertise heb ik nodig?

Jarenlange expertise op het gebied van het speciaal bewerken van betonvloeren op skateparken en Pump Track banen heeft ons tot een handvol specialisten gecreëerd binnen de Skate community. Onze opdrachtgevers weten ons al jarenlang feilloos te vinden als het gaat om betrouwbaar en accuraat handelen bij het duurzaam verbeteren van skate parken.

Kom je graag in contact met ons en wil je graag eens kijken wat we met elkaar kunnen betekenen om een duurzame oplossing te vinden voor het renoveren van een skatepark?  Maak dan snel een afspraak met één van onze specialisten.

Spelen en sporten, de basis voor een gezondere generatie

Leer mij kennen via mijn persoonlijke pagina. Voor vragen over dit onderwerp mag je mij altijd even mailen of bellen via 020 217 07 04.

Vond je dit interessant lees hier dan mijn andere blogartikelen.

Back To Top
×